Marjoleine Leene - jazz vocalist, songwriter & coach

Biografie


Marjoleine Leene

Marjoleine studeerde jazz zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ineke Heiliger en Rachel Gould. In haar eindexamenprogramma (1999, theater de Tobbe) waren 4 eigen composities opgenomen. In de jaren na haar studie volgde Marjoleine masterclasses en workshops van o.a. The New York Voices en Cathrine Sadolin, en level 1 en 2 van het studieprogramma EVTS (Estill Voice Training System).

Erik van Lier en Henk Meutgeert over Marjoleine : ´Fantastisch zangtalent, ook wat betreft de vrije improvisatie´ (juryrapport bigbandconcours Velsen 2002). Van Greetje Kauffeld kreeg zij tijdens het C.v.A. Bigband Festival 2000 in Den Haag een compliment voor haar eigen compositie ´Something has changed!´.
Vanaf 2008 werkt Marjoleine samen met pianist en bandleider Harry Happel (oa bandleider van de band Intrioduction)die haar in contact bracht met veel bekende jazzprofessionals en die met haar de cd Intrioduction feat. Marjoleine Leene opnam.

Een groot deel van Marjoleine´s eigen werk (teksten en muziek) sluit bijna naadloos aan op het bekende jazz standard repertoire.

Sinds 1996 treedt Marjoleine op in formaties van duo tot bigband.

*voor meer informatie over zangles/workshops en boekingen kunt u contact opnemen via het contactformulier.
Powered by Travel-n-Traffic